Што е Fair Play Please?

Фудбалот е одлична можност да се научат позитивни животни лекции: тимска работа, посветеност, истрајност и спортски дух.

 

Спорт Арена ТИМ и Хоби Fair Play Лига сакаат да поттикнат добар спортски дух на сите нивоа и ние сме возбудени што можеме да ја објавиме Fair Play Please, новата програма на Спорт Арена ТИМ – Sportsmanship !!

 

Оваа програма е почеток на поголеми напори за поттикнување на средина што поттикнува не само спортски дух, туку исто така гарантира дека сите играчи, тренери и судии се третираат со почит.

 

Целта на Fair Play Please е да ги препознаете оние тимови кои покажуваат високо ниво на позитивна игра и почит кон другите. Програмата ќе се спроведе веднаш, со сезоната пролет/есен 2021 година.

 

Како се избираат најдобрите тимови?

 

На крајот од секоја сезона, организаторите на лигата ќе побараат од претставниците на екипите/тренери да номинираат еден тим од својата лига што треба да биде признаен за добар спортски однос кон нивните соиграчи, противници, тренери и судии. (Тимовите нема да можат да се номинираат себеси). Победниците ќе бидат избрани врз основа на гласовите на тренерите/претставниците на екипите и организаторот на лигата во текот на сезоната.

 

Што ќе добијат најдобрите?

 

Секој играч во победничкиот тим добива маица „Fair Play Please“

 

Тренерот/претставникот на победничкиот тим ќе добие плакета за признание.

 

Победничките тимови ќе бидат објавени на нашата веб-страница и на социјалните медиуми!

 

Тренери, претставници од екипите, Fair Play Please..

 

Охрабрете ги сите членови на вашиот тим да го поддржуваат спортскиот дух, фер-играта и позитивноста на сите игри и практики.

 

Ве молиме, размислувајте за спортскиот дуел на тимовите против кои веќе игравте оваа сезона. Направете неколку извештаи за тие натпревари и за вашите претстојни натпревари за да ви помогнат да ги направите вашите номинации кон крајот на сезоната.

 

Размислете за стратегија со противничкиот тренер/претставник на почетокот на секој натпревар за начините на кои можете да соработувате во текот на натпреварот за да се осигурате дека секој играч има успех и ќе го заврши натпреварот чувствувајќи се добро за себе.

 

Му благодариме на целото семејство учесници во Хоби Fair Play Лига за помошта да ја направиме нашата лига синоним за големо натпреварување и одличен спортски дух.

Новости


Message icon

Сакате да ги вклучите вработените во развојот на вашата компанија?

Приклучи се во натпреварувањето

Сакате да го промовирате вашиот бизнис?

Phone icon

Контактирајте не

+ 389 77 526 778

Phone icon

Пратете ни

Електронска порака