Што е фер плеј игра?

Моралот во спортот се манифестира со фер плеј игра, која што се постигнува со витешка борба. Почитувањето на правилата, судиите и противничката екипа може да се дадат како основа за тоа што ја дефинира фер плеј играта.

 

Вистинскиот играч со својот противник секогаш се поставува со почит и респект, како што се однесува со соиграчите од неговиот тим, но и спрема самиот себе. Фер плеј играч победата не ја користи за да се исмева на противникот, а поразот го прифаќа со крената глава, давајќи рака на ривалот.

 

Вредностите на фер плеј играта се градат и се пренесуваат на теренот.

 

Фудбалот е игра каде најдобри резултати постигнуваат тие екипи кои кај своите фудбалери ја имаат вбризгано најбитната карактеристика, тимскиот дух. Во голем број случаи фудбалерите знаат да реагираат во афект, каде е потребно брзо стишување на ситуацијата со цел да се одржи хармонијата на играта.

Новости


Message icon

Сакате да ги вклучите вработените во развојот на вашата компанија?

Приклучи се во натпреварувањето

Сакате да го промовирате вашиот бизнис?

Phone icon

Контактирајте не

+ 389 77 526 778

Phone icon

Пратете ни

Електронска порака