Јома е официјална топка во HFPL

Јома е официјална топка во HFPL

Јома е официјална топка во HFPL

Почнувајќи од 17 мај, сите натпревари во Хоби Fair Play Лига во организација на Спорт Арена ТИМ ќе се играат со фудбалска топка #Joма, производ од светскиот познат бренд од Шпанија.

Топка која ги комбинира издржливоста и чувството на новиот „Еволушн“ систем и пакет на нова технологија која им овозможува да им даде уште поголем „простор“ на стрелците и да го зголемат победничкото чувство.

Со надворешна површина на која доминира „микро-допир“ заштита , плус обезбеден дополнителен слој влијателен на влажност, како и супер мека јадрена конструкција која што на играчите им овозможува слободен опсег, повеќе од кога било досега.